top of page

Bugünün ve Geleceğin İşi: Network Marketing

Network marketing endüstrisi her yıl büyümekte ve dünyadaki milyonlarca insan bu iş modeline dahil olmaktadır.

Özellikle yaşadığımız zorlu ekonomik durumları dikkate alırsak sektörün geleceği çok parlak gözükmektedir. Her geçen gün daha fazla insan iyi bir iş bulmanın ve bu işi tutmanın ne kadar zorlaştığını görüyor. Piyasada kovalamaya değer çok az iş olduğunu ve yarışmak zorunda oldukları çok fazla insan olduğunu anlıyorlar. Ek olarak, yüksek kazançlı işlerin çoğu erişilmez olmakta ve birçok insan hakketikleri maaşın ufak bir kısmına çalışmak durumunda kalıyorlar.

Bunun sonucu olarak her geçen gün daha fazla insan, bilindik olmayan yöntemlerle geçimini sağlamaya ve para kazanmaya sıcak bakıyorlar. Seçeneklerini görmek için farklı iş modellerine bakıyorlar. Bu iş modellerinin bazıları geleneksel, bazıları eBay gibi online modeller, reklam ortaklığı, serbest çalışma veya network marketingdir.

Network marketing işine girmek için gerekli masraf tabanının çok düşük olması, bilindik işler kurmak isteyen ama bütçesi yetmeyen insanların hayallerini kovalamak için bu işe yönelmesine sebep oluyor. Ayrıca birçok insan geleneksel iş modellerindeki sıkıntılarla uğraşmak istemiyor (personeller, ürün stoklama vs.) ve böylece network marketingi iyi bir alternatif olarak görüyorlar.

Ne yazık ki her işte olduğu gibi bu iş modelinde de umduğunu bulamayanlar oluyor. Başka herhangi bir işte çalışmayan veya finansal olarak çok zor durumda olan kişiler de network marketing sistemini çekici buluyorlar ancak bu işin sihirli bir değnekle onları zor durumlarından kurtaracağını düşündüklerinden, bu sektörde 1 ila 3 ay çalışıp birkaç ayda milyon dolarlar kazanamadıkları için dolandırıldıklarını söylüyorlar.

Network marketing sektörü her yıl daha da fazla büyüyor ve başarısızlık oranları, internetteki kötü itibarı ve sürekli bu dünyaya dahil olan çok yeni firma olsa da, büyümeye devam edecektir.

Birçok insan için fazla iyi alternatifler yok. İyi bir eğitim alsanız veya çok tecrübeli bir çalışan olsanız da, iyi bir maaş alabileceğiniz işler bulmak artık çok kolay değil. Ayrıca birçok insan sürekli iş değiştirmekten ve isteklerini karşılayamayan yerlerde çalışmaktan bıkmış durumda.

Franchiselar ve geleneksel iş kurma modelleri kulağa çok hoş gelse de , çoğu insanın bu işleri başlatmak için bir sermayesi yok. Bu durum da onlara, network marketing ve evden yapılabilen birkaç farklı iş modelleri dışında fazla bir seçenek bırakmıyor.

Kendinize sormanız gereken soru şu: Başka hangi iş modeli; giderek artan bir kazanç, 500 doların altında bir sermayeyle başlamak, personele ihtiyaç duymamak, ücretsiz bir danışmana, akıl hocasına sahip olmak, evden çalışmak, ikinci bir iş olarak yapmak ve hiç risk almamak gibi özelliklere sahip. Böyle olanaklara sahip başka bir iş modeli daha varsa akla en yatkın olanı odur. Ancak henüz böyle bir sektör duyulmadı. :)

Özet olarak, saydığımız bu özelliklerle göz önüne aldığımızda network marketing sektörünün gelecekte çok daha fazla büyüyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sektörde bazı insanlar inanılmaz paralar kazandılar ve ileride de kazananlar olacak, bazıları aylık kazancına destek olacak veya tamamen değiştirecek ve açık konuşmamız gerekirse bazıları da yok denecek kadar az kazanacaklar. Ama yine de bunun sizi korkutmasına izin vermeyin. Başarma fırsatı hemen önünüzde, tek yapmanız gereken bunu benimsemek ve işe koyulmak.

Diğer Yazılar
Etiketler
Henüz etiket yok.
bottom of page