top of page

Network Marketing Nedir?

Belki de her çalışanın hayalidir kendi patronu olmak. Bazıları freelance çalışıp yaptığı işe göre parasını almak ve deyim yerindeyse kendi yağında kavrulmak ister. Bazısıysa kendi şirketini kurmak, büyümek, kazanmak, daha çok kazanmak...

Dünyanın en yanlış anlaşılan ticaret sistemlerinden biri olan "Network Marketing" aslında her iki duruma da uygun bir modeldir. Çünkü bu sistemde kazanacağınız para, sarfettiğiniz çabaya bağlıdır.

Nedir bu network marketing?

En basit açıklaması, şirketlerin geleneksel pazarlama yöntemleriyle ulaşamadığı potansiyel müşterilere bağımsız temsilcilerle ulaştığı bir pazarlama metodudur.

Bunu gerçekleştirmek için network marketing firmaları ve ortakları "satış güçleri" diyebileceğimiz bireyleri görevlendirirler. Tıpkı diğer firmaların yıllardır yaptığı gibi. Bunun en basit örneği sigorta sektörüdür.

Bağımsız Sigorta Ajansı veya Ortağı terimi çok duyulan bir terimdir. Bu terim doğal olarak, bu insanların bir firmaya bağlı çalışanlar olduğu izlenimini verse de aslında bağımsız birer iş sahipleridir.

Bu tarz işlerle ilgili muhtemelen dikkatinizi çekecek tabelalar veya çeşitli reklamlara çevrenizde rastlıyorsunuzdur.

Ancak; dünya üzerinde milyonlarca kişinin içinde olduğu doğrudan satış veya network marketing sektörüyle ilgili hemen hemen hiç reklam göremeyebilirsiniz.

Doğrudan satış ve network marketing arasında belirgin bir fark vardır. Doğrudan satışçılar çoğunlukla belirli bir bölgeye atanır, bundan dolayı da atandıkları bölgenin dışında pazarlama yapamazlar. Network marketingde ise şirketinizin yerleşmiş olduğu her yerde satış yapabilirsiniz.

Peki Şirketler onların adına satış yapmanız için size ücret vermeye neden isteklidir?

Neden yalnızca interneti veya diğer geleneksel pazarlama metodlarını kullanmazlar?

Aslında oldukça basit; sizin çevrenize erişmek isterler. Aileniz ve arkadaşlarınızdan oluşan çevrenize...

Günümüzde, ürünlerini ve hizmetlerini arz eden yüzlerce şirket bulunmaktadır. Bu ürün ve hizmetlerin çoğunu marka isimlerinden tanırsınız.

Pazarlamasını yapabileceğiniz ürün ve hizmetler; iletişim hizmetlerinden internet erişimine, gıda ürünlerinden kilo verme programlarına, su temizlik sistemlerinden finansal programlara, elektrik enerjisinden güneş enerjisine kadar nerdeyse herşeyi kapsar.

Peki firmalar neden bizim gibi bireylere ihtiyaç duyuyor? Bilindik pazarlama yöntemleri, firmaların ürün ve hizmetlerini piyasaya sunmaları için her yıl milyonlarca dolar harcamasına neden olur.

Yüzyüze veya tavsiye aracılığıyla yapılan satışın çok daha güçlü ve efektif olduğunu bildikleri için tabi ki! Özellikle de bu tanıdığımız ve güvendiğimiz birinden geldiğinde...

Ve bu firmalar, mesajlarını kendi aile ve arkadaş ağınıza ulaştırmak için size ödeme yapmaya can atıyorlar.

Bu pazarlama yönteminin aile ve arkadaş çevrenizi rahatsız etmekle ilgisi olmadığını anlamak çok çok önemlidir. Bu, tamamen üzerinde etki bırakabildiğiniz kişiler arasından firmanızın sunduğu ürün ve hizmetlerle ilgilenebilecek olanları seçme kabiliyetinize bağlıdır.

Yalnızca bu bilgi bile, çok başarılı olanları, başaramayanlardan ayıran en kritik faktörlerden biridir ve zaman zaman kendi işini kurmak isteyen birinin kabuğundan çıkmasına yardımcı bile olabilirsiniz.

Hayatınızda kendi kararlarınızı vermek istiyorsanız, kendi küçük işinizi yürütmek için eğitilmeye açıksanız, diğer insanlarla çalışmaktan keyif alıyorsanız, o zaman network marketing tam da size göre bi iş olabilir.

Öte yandan, sadece para için bu işin içindeyseniz veya insanlarla uğraşmaktan hoşlanmıyorsanız çok büyük bir ihtimalle başarısız olacaksınız.

Network pazarlama işi gerçekten ödüllendirici olabilir. Başkalarının emri altında çalışmaktan, kendinizden yalnızca kendinizin sorumlu olduğu özgürlüğe geçiştir network marketing.

Eğer hali hazırda bir işiniz varsa network marketing işinde karşılaşacağınız durumlar, işvereninizin günlük olarak nelerle ilgilenmek zorunda kaldığını gördüğünüzden daha derin bir minnet duymanıza neden olacaktır. Aynı zamanda çok daha iyi bir iletişimci olacak ve diğerlerinin istek ve ihtiyaçlarını dinleyen ve tam manasıyla anlayan biri haline geleceksiniz.

Günümüzdeki ekonomik durumda, önemli ihtiyaçlarınızı karşılamak için ikinci bir iş aramaktansa evden çalışmak çok daha akla yatkın durmuyor mu ?

Diğer Yazılar
Etiketler
Henüz etiket yok.
bottom of page