top of page

Network Marketing Yapmak İçin 18 Sebep

İş hayatında, özellikle de network marketingde yeniyseniz "Hoşgeldiniz". Günümüz ekonomisinde network marketing işi yapmak, zamanınız ve paranızla yapabileceğiniz en akıllıca kazanç yollarından biridir.

Network marketingde gerçekten başarılı olmak için, neden zahmet edip de bu işi yapmanız gerektiğini anlamanız çok önemli. Açıkçası bir iş kurmak, zaman, çaba ve enerji gerektirir. Çoğu insan bulundukları konumda oldukça rahattır, bu yüzden neden uğraşsınlar?

Aşağıda network marketing yapmaya başlamanın neden en akıllıca seçimlerden biri olduğunun nedenlerinden bazılarını sıraladık. Ama öncelikle şunu anlamalıyız ki; artık yeni bir çağda yaşıyoruz. "Bilgi Çağı".

1. Kendi servetini kur, başkasınınkini değil.

İşte en önemli soru: şu anki işinizde kim geçimini zar zor karşılıyor, kim gün geçtikçe zenginleşiyor? Cevaplayalım; mülk sahibi kim ise o zengin oluyordur. Asıl iş mülk sahibi olmaktır. Kontrolün ve servetin olduğu yer. Personel olarak çalışmak, başkasının servetini kurmak için kendi 8 saatinizi, hatta daha fazlasını harcamak demek. Siz ekmek paranızı kazanırken, mal sahibi servetine servet katıyor. 10 katı daha az kazanmakla kalmıyor, iki katı kadar da vergi ödüyorsunuz.

2. Her yıl gelirinizi ikiye katlamak ister misiniz?

Başkası için çalışarak gelirinizi ikiye katlamanız çok zordur. Hatta ortalama maaş zammı oranı sadece %2 lerdedir. Enflasyonun sürekli arttığını düşünürsek gerçekten çok komik bir oran. Öte yandan kendi işinizin sahibi olursanız her yıl müşteri sayınızı iki katı kadar arttırmak çok daha olasıdır ki bu da doğal olarak gelirinizi ikiye katlayacaktır. Günümüzde kendi işini kurmak çok daha zekice bir hamle gibi görünüyor.

3. Gerçek ekonomik özgürlük

Kendi işinizi kurmanız için en geçerli nedenlerden biri size tam anlamıyla finansal bir özgürlük vermesidir. Yani işyerinde olmanıza gerek kalmadan çok fazla para kazanabilme fırsatı. Sıradan bir işte çalışmanın kötü yanı para karşılığında zamanınızı satmanızdır. Bunun anlamı çalışmayı asla bırakamazsınız çünkü bırakırsanız para da kazanamazsınız. Kendi işinizde ise sizin için para üreten yüzlerce müşteriniz olabilir. Bu da bir aylığına tatile gidip döndüğünüzde daha fazla para bile kazanmış olabileceğiniz anlamına geliyor.

4. İnternet Kullanımı

İnternet alıştığımız dünyayı tamamen değiştirmekte ve biz de bu durumun tam ortasındayız. 50 yıl içinde geriye dönüp, bu durumu neden en iy şekilde kullanmadım diye düşünebilirsiniz. Tarihte kendi işinizi kurmak için daha doğru bir zaman olmadı; özellikle de insanlarla iletişim içinde olmanızı sağlayan bir işi. Artık günümüzde bir düğmeye tıklayarak yüzlerce insanla etkileşim içinde olabilirsiniz. Aslında şu anda bu yazıyı okuyor olmanız bile internetin etkinliğinin bir kanıtıdır. Bu trendi avantajınıza kullanmazsanız çok pişman olabilirsiniz.

5. Lüks ve ödüllendirici bir hayat yaşamak

Network marketing işinin en güzel özelliklerinden birisi kişisel gelişimdir ki bir çok insanın bunun varlığından dahi haberi yok. Başarılı olmak için, diğer insanların başarılı olmasına yardım etmek zorundasınız. Yardım ettiğiniz insanların geliştiğini ve daha iyiye gittiğini görmek ve bir yılda, günde 4 saat çalışarak çok yüksek rakamlar kazanmak ve yaşamın keyfini çıkarmanız için bolca paranız ve zamanınızın olması da çok güzel bir bonustur.

6. Nüfus patlamasını avantaj haline getirmek

Şu anda farkında olmayabilirsiniz ancak insan ırkının nüfusu her geçen gün katlanarak yayılmaktadır. En basitinden Google'da "Dünya'da Nüfus Artışı" ile ilgili görselleri aratın; dünya nüfusunun tabloların dışına doğru yol aldığını göreceksiniz. Bu bazı işler için tabi ki birçok soruna yol açacaktır; ancak network marketing gibi insan ilişkileriyle yürüyen işler için harika bir fırsat!

7. İşinizin güvende olmaması

100 yıldan uzun bir süredir, insanların işlerine sıkı sıkı bağlı kalmalarının sebebi kendilerini güvende hissetmeleriydi. Ancak günümüzde bir çok çalışan, küçülen sektörlerle birlikte ihtiyaç fazlası haline geliyor. İnsanlar artık geçimini sağlamak için daha güvenli yöntemler arıyor. Daha güvenli olan nedir? Bir işe ve bir gelir akışına sahip olmak mı, ya da müşteri tabanınıza bağlı olarak yüz farklı yerden gelen gelire sahip olmak mı? Artık bildiğimiz işler daha riskli seçenek haline geldi.

8. Zengin emeklilik mi, fakir emeklilik mi?

6. maddede nüfus patlamasından bahsetmiştik. Bu nüfus patlamasıyla önümüzdeki 30-40 yıl içinde emekliliğe adım atacak insan sayısı mantık dışı olacaktır. Bu da, herkesin emekli maaşının ödenememesi veya kişi başına düşen maaş miktarının komik rakamlarda olması gibi çok büyük problemleri beraberinde getirecek ve binlerce insanın ikinci bir gelir kapısına ihtiyaç duymasına neden olacaktır.

9. 50 yıl daha çalışmak zorunda kalmamak

İnsanların önünde artık çok açık bir seçim var. 50.000 lira borca girip üniversiteden mezun mu oldular? Ya bir iş bulup, geçimlerini kazanırlar ve asgari maaş hesabıyla 50 yıl içinde emekli olurlar; ya da kendi işlerini kurup 3 ila 5 yıl sonunda emekli olma fırsatına sahip olurlar. Endüstriyel Çağ'dan Bilgi Çağı'na geçişin en açık kanıtı budur. Bunu farkedenler, finansal olarak bundan en çok faydayı sağlayacak olanlardır.

10. Kimyasal market ürünlerini kullanmamak

Süpermarketlerden aldığınız gıda ve kişisel bakım ürünlerinin %95 inin sağlığınız için zararlı olduğunu biliyor muydunuz? Üretimleri yığınla yapılır ve raf ömürlerinin uzun olması için koruyucular ve çeşitli zararlı kimyasal maddelerle doldurulurlar. Çalışmalar bir çoğunun kanserojen maddelerle dolu olduğunu gösteriyor. En iyi network marketing firmaları ise bitki özlü ürünlerle çalışır; yani sağlığınız için gerçekten faydalı olan ürünler!

11. Kendi kendini geliştiren bir kazanç kapısı ister miydiniz?

Network marketing işinde belli bir noktaya ulaştığınızda ve ekibinizi oturttuğunuzda işiniz kendi kendini geliştirmeye başlar. Bunu sıradan bir işte yapamazsınız. İşte bu bir aylığına tatile çıkıp geldiğinizde daha çok paranızın olmasının yoludur :)

12. Daha çok tanınmak ve takdir edilmek

Sıkı çalışmanızın düzenli olarak görüldüğü ve takdir edildiği bir firmada çalışmak hoşunuza gider miydi? Artık siz de, direkt olarak herkese fayda sağladığı için başarılı olmanızı isteyen güçlü bir birey topluluğunun parçası olabilirsiniz. Sıradan bir işte bunu çok nadiren görebilirsiniz.

13. 9-5 işler tarih oldu

9-5 çalıştığınız bir işte, tek bir kazanan vardır. O da patrondur. Ortalama olarak sadece %2 zam almanızın sebebi çoğu zaman paranın direkt olarak patronun cebinden çıkıyor olmasıdır. Siz daha çok para kazanırsanız, o daha az kazanır. Bir network marketing işinde ise, siz daha fazla kazandıkça, iş ortaklarınız da daha fazla kazanır. Yani gerçek bir win/win (kazan/kazan) sistemidir. Bu sadece geleceğin değil, bugünün de iş modelidir.

14. Eğlenceli, hırslı ve kafa yapınıza uyan kişilerle çevrili olmak

Etrafınızda bu tarz insanlarla çevrili olacak kadar şanslı mısınız? Çoğu kişi değildir. Network marketing, size başarılı olmanız için her zaman destekçi ve yardımcı olacak, en iyi insanları bulmanızı sağlayan bir iş ortamıdır. Şunu unutmayın: Size en yakın 5 kişinin kazandığını siz de kazanacaksınız.

15. Küçülen piyasa

Yükselen nüfus ve internetin yaygınlaşması sebebiyle kapanan küçük işletmelerle birlikte insanların arayacakları ve çalışabilecekleri iş sayısı da gün geçtikçe azalıyor. Bu da işverenlerin bu durumdan, insanlardan aynı paraya daha çok ve daha çok çalışmalarını isteyerek sonuna kadar yararlanmalarına olanak sağlıyor. Korkuya dayalı bu çalışma ortamı her geçen gün daha da fazla yayılıyor.

16. Artan fiyatlarla fakirleşmek- Enflasyon!

Gaz, benzin, elektrik, telefon gibi temel ihtiyaçlarımızın fiyatları sürekli artmakta. Bu fiyatların maaşlarımızla uyumlu olmadığını görmek için matematik dalında derece yapmanıza gerek yok. İşin gerçeği, eğer bir yılda aldığınız zam oranı enflasyon oranından daha düşükse giderek fakirleşiyorsunuz demektir. Enflasyon aslında gizli bir vergidir.

17. Lüks arabalar ve tatiller

En iyi network marketing firmaları distribütörlerine çalışmaları için müthiş teşvik hediyeleri sunarlar. Bunlar bedava haftasonu, yurtdışı tatilleri veya lüks arabaları da içerir. Firmanız size bunları sağlarken neden tatil ve araba için para biriktiresiniz ki ? Şu anki işvereniniz size bunu sağlayabiliyor mu?

18. Zenginlerin vergi indirimine tabi olmak

Yarı veya tam zamanlı olarak evden yürütülen bir işe sahip olmak, zenginlerin kullandığı büyük vergi indirimlerini de beraberinde getirir. Birdenbire bütün taşımacılık, kira, bilgisayar, telefon, ofis ekipmanları, kafe ziyaretleriniz, restaurant masraflarınız ve daha birçok şey vergiden düşülebilir harcamalara döner. Zenginlerin alışkın olduğu bu vergi indirimine siz de tabi olabilirsiniz.

Belki de bu işe girmek için daha birçok neden sayabiliriz. Geri kalanları da bu sisteme dahil olduktan sonra isteseniz de istemeseniz de zaten göreceksiniz. Tabi ki her işte olduğu gibi bu işin de dezavantajları, zorlukları olacaktır. Ancak bu işi doğru bir planla yapıp sabrettiğinizde ve başarıya ulaştığınızda sonuçları görecek ve bu zorlukları aklınıza bile getirmeyeceksiniz.

Diğer Yazılar
Etiketler
Henüz etiket yok.
bottom of page